HET LEVENSVERHAAL VAN AMY & MARILYN

AMY & MARILYN DE MUSICAL

Amy Winehouse

Amy kwam uit een Joods gezin en leerde zingen van haar vader Al op jonge leeftijd werd Amy toegelaten tot de Theaterschool in Londen en in 1997 maakte zij haar televisiedebuut. Amy werd geschorst door slechte prestaties. Daarna verscheen haar single Stronger Than Me  die werd bekroond met een Award voor beste lied. Ook werd Amy genomineerd voor de beste zangeres en voor het beste album.

Daarna volgde hit na hit en in 2008 werd in het Londense Madame Tussauds een wassen beeld van haar onthuld. Ondanks alle successen kwam Amy vooral in het nieuws met haar drank- en drugsgebruik. Amy reageerde met het nummer 'Rehab'. Verschillende concerten moest Amy annuleren, omdat ze dronken en vermoeid was.

Op zaterdag 23 juli 2011 werd Amy op 27-jarige leeftijd door haar bodyguard dood aangetroffen in haar appartement . Na een aantal onderzoeken werd als doodsoorzaak  een alcoholvergiftiging vastgesteld.  

Amy heeft een schatkist aan mooie nummers achtergelaten die ook in de hedendaagse muziekbranche niet meer zijn weg te denken. Haar levensverhaal is intrigerend, triest, hoopvol en inspirerend.

Marilyn Monroe  


Marilyn, die eigenlijk Norma Jeane heet– had niet bepaald een fijne jeugd. Haar ouders waren al gescheiden, voordat Marilyn werd geboren en haar moeder was drugsverslaafd en liet de opvoeding van Marilyn over aan haar vrienden. Op enig moment kreeg de moeder van Marilyn een zenuwinzinking en die zou er zeer heftig aan toe gegaan zijn. Marilyn zou daarna in een pleeggezin terechtkomen en de relatie met haar moeder is nooit meer goed gekomen.  In 1942 kon de pleegfamilie van Marilyn haar niet meer onderhouden en zij stelde voor dat Marilyn zou trouwen. Marilyn was toen 16 jaar en zij had twee keuzes: terug naar het weeshuis of trouwen. Ze koos voor het laatste en trouwde op 19 juni 1942 met haar 21-jarige buurjongen die in het leger zat. Marilyn liet zich toen naakt fotograferen en toen haar man terug kwam uit het leger scheidden zij.  

Daarna probeerde Marilyn aan de slag te komen in Hollywood en kreeg de zo beroemde naam Marilyn Monroe. Succes bleef echter helemaal uit en zelfs een kleine bijrol sneuvelde in de montagekamer. Marilyn gaf niet op een nam 

acteer- en zanglessen, blondeerde haar haar en liet haar gebit opknappen. Ze werd steeds meer beroemd als dom blondje, een imago dat ze zorgvuldig in stand hield. Haar eerste grote rol was in How to Marry a Millionaire. en daarna volgde vele successen. Haar huwelijk met de beroemde honkballer Joe DiMaggio, duurde slechts 7 maanden, maar ze bleven wel goede vrienden.

Op 5 augustus 1962 werd Marilyn dood aangetroffen  in haar huis in  Californië. Bij de autopsie  werd het middel chloraalhydraat en Nembutal in haar lichaam gevonden, en in een persconferentie werd verteld dat de doodsoorzaak een acute "barbituraat-vergiftiging" was, als gevolg van een "waarschijnlijke zelfmoord".

Rondom Marilyn is veel gespeculeerd over haar relatie met de Kennedy's. Volgens geruchten zou Marilyn met de Amerikaanse president John F. Kennedy een relatie hebben gehad, en daarna met zijn broer, Bobby Kennedy. Marilyn zou door de Kennedy's aan de kant zijn gezet en daarna zou ze hebben geprobeerd hun te chanteren. Bewijs hiervan is echter nooit gevonden.


Marilyn liet haar drugsgebruik verborgen en nog steeds rust om haar heen een mysterie temeer zij op een raadselachtige wijze is overleden.

Marilyn is niet vergeten en zij is nog steeds voor velen een stijlicoon en een bijzondere vrouw die gevleugeld is door sappige en raadselachtige verhalen. Veel indruk maakte Marilyn met het 'Happy Birthday, Mr. President' dat zij tien dagen voor zijn verjaardag voor hem zong.